Címünk:7400 Kaposvár, Berzsenyi utca 44.
Telefon: 06-82-510-480

Szemüveglencsék

 

 

Progresszív (multifokális) szemüveglencsék

Ismerősen hangzik? A betűk elmosódnak, különösen, ha rossz a megvilágítás. Hogy jól lássa, amit olvas, egyre távolabb kell tartania a szöveget a szemétől. A jelenség neve presbyópia, mely 40 éves kor körül jelentkezik mindenkinél. A presbyópia oka, hogy a szemlencse veszít rugalmasságából, ez azt jelenti, hogy a sugárizmokat jobban kell erőltetni a fókuszáláshoz, és ez nagyon fárasztja a szemet, valamint gyakran fejfájást is okoz.

Önnek azonban ebbe nem kell beletörődnie. A Hoya legmodernebb progresszív lencséi ötvözik a legfejlettebb technológiát és a viselési komfortot, valamint mindenkor optimális korrekciót biztosít. A Hoya progresszív lencse visszaadja Önnek a fókuszált látás élményét.

 

A progresszív lencse a dioptria átmenetének köszönhetően mind a távoli, mind a közeli, mind a köztes távolságra megfelelő látást biztosít. Kül- és beltéri használatra is alkalmas, fényre sötétedő változatban is elérhető. A megszokást a dioptria átmenet jellege segíti, a korszerű lencsék csaknem egyénre szabottan készülnek, a lencse egyénre szabásához speciális jelölő programot, videocentírozó berendezést használunk (Hoya Visureal).

 

Hoyalux iD progresszív lencsecsalád:  a multifokális lencsék legújabb generációja, mely stabilitást és éles látást garantál.

 

 

Hoyalux iD Mystyle V+, a személyre szabott progresszív megoldás

 

A Hoya büszkén mutatja be legújabb progresszív szemüveglencséjét, a Hoyalux iD MyStyle V+ lencsét, amely a személyre szabott szemüveglencse fogalmát még magasabb szintre emeli! A Hoyalux iD MyStyle V+ szemüveglencse a viselő egyéni sajátosságait és életstílusát 100%-ban figyelembe veszi. Bármilyen tevékenységeket végezzen is Ön mindennapjai során, a Hoyalux iD MyStyle V+ kristálytiszta, stabil látómezőt biztosít majd Önnek, bárhol, bármikor!

 

Az Ön mérési adatain és az Ön által választott keret típusán túl személyes életstílusát, valamint szemüveg viselési szokásait és tapasztalatát is fel fogja mérni. A fenti információk birtokában a Hoya egy olyan távoli, közép-távoli és közeli zónával rendelkező szemüveglencsét gyárt majd Önnek, amelyet tökéletesen az Ön vizuális igényeire szabtak!

 

        

 

 

Hoyalux iD LifeStyle V+ és Lifestyle V+ X-Act: olyan különleges szemüveglencsék, amelyek kialakításakor az Ön visszajelzéseit, valamint szemüveg viselési szokásait és vizuális igényeit is figyelembe vettük!

 

A Hoya prémium kategóriájú progresszív lencséi nyugodt, természetes látást biztosítanak viselőjüknek minden távolságra. Emellett, széles, torzításmentes látómezőt nyújtanak, és könnyű képváltást tesznek lehetővé a távoli és a közeli képek között.
A Hoyalux iD LifeStyle V+ és Hoyalux iD LifeStyle V+ X-Act szemüveglencsék a fenti tulajdonságok mindegyikével rendelkeznek, és ezek mellett – a legújabb technológiai eljárásoknak köszönhetően – a mai modern, gyorsan változó világ által támasztott vizuális követelményeknek, és a modern szemüvegkeret divatnak is képesek eleget tenni.

 

  

     

 

 

Munkaszemüveglencsék

A progresszív lencsékhez hasonlóan dioptria átmenettel, de sokkal szélesebb optikai csatornával készülnek, melyek közeli és köztes távolságban történő munkavégzéshez ideálisak.

 

A Hoya beltéri szemüveglencséket a legújabb ergonómiai megoldásoknak megfelelően tervezték irodai munkához, illetve egyéb beltéri munkavégzéshez. Ezen kívül minden olyan (professzionális) tevékenységhez is illenek, amely éles látást igényel közeli és különböző közbenső távolságokra egyaránt.
A beltéri lencsék extra támogatást nyújtanak Önnek, és kényelmes, nyugodt látást biztosítanak.

 

Hoyalux iD Workstyle V+: a Hoya exkluzív beltéri szemüveglencséje

A Hoya a legszélesebb látómezőt biztosító, legegyedibb tervezésű beltéri szemüveglencséje, mely nyugodt, éles látást biztosít közelre és középtávolságra. További előnyei: tökéletes mélység- és szélességészlelés közelre és középtávolságra, ideális megoldás digitális eszközök használatához, gyors, egyszerű képváltás a távoli és közeli képek között, természetes látás és stabil látómező, mozgás közben is.


         

       

 

Egyfókuszú lencsék

 

Nulux iDentity V+: Exkluzív egyfókuszú szemüveglencse, amely a szemüvegviselők egyedi vizuális igényeinek megfelelően, személyre szabottan kerül kialakításra. Tökéletes látást biztosít minden irányba, miközben páratlan vizuális élességet nyújt a lencse teljes felületén, további előnye, hogy a legszélesebb torzításmentes látómezőt biztosítja.

 

 

 

Nulux EP (dupla aszférikus): A FreeForm alapelv figyelembevételével kalkulált és gyártott szemüveglencse. Tökéletes látást biztosít minden irányba, és teljes mértékben alkalmazkodik a modern és aktív életvitel igényeihez.

 

Nulux Active (aszférikus): Olyan aszférikus kialakítású lencse, mely segíti idegrendszerünket a közeli alkalmazkodásban, így a közeli tevékenységgel töltött  hasznos időtartam meghosszabbodhat, anélkül, hogy szemfáradtságot, fejfájást, kimerültséget éreznénk. Kiegyensúlyozott látást biztosít minden irányba és távolságra.

 

     

 

Nulux (aszférikus): Hagyományos egyfókuszú megoldás, mely alacsony dioptriaérték esetén javasolt. Tiszta látómezőt biztosít a lencse középpontjában, azonban a lencse széli részei felé a torzítás mértéke nő, különösen cylinder esetén. Esztétikusabb megjelenést biztosít, mivel a lencse vékonyabb, és kevésbé nagyítja vagy kicsinyíti a szemet.

 

Hilux (szférikus): Hagyományos egyfókuszú megoldás, mely alacsony dioptriaérték esetén javasolt. Tiszta látómezőt biztosít a lencse középpontjában, azonban a lencse széli részei felé a torzítás mértéke jelentősen nő.

 

Szemüveglencse rétegek

 

A lencse tartósabb és kényelmesebb viselését segítik a lencse felületén kialakított rétegek:

- karcmentesítő réteg

- tükröződésmentesítő (antireflex) réteg

- páramentesítő réteg

- vízlepergető réteg

- fényresötétedő réteg (autóban is!)

- a digitális eszközök által kibocsátott kék fényt semlegesítő réteg

 

Hoya Hi-Vision LongLife, a világ legtartósabb tükröződéscsökkentő rétege!

A Hoya legellenállóbb, prémium tükröződésmentesítő rétege. Tartós víz- és szennyeződéstaszító hatás, tökéletes tükröződésmentesség

 

 

          

 

BlueControl: extra kényelem a digitális világban

A Hoya BlueControl egy olyan forradalmi felületkezelés, amely semlegesíti a digitális eszközök képernyője által kibocsátott kék fényt, és így megelőzi a szem megerőltetését és a szemfáradtság kialakulását.

A BlueControl a világ legellenállóbb felületkezelésével, a Hi-Vision LongLife tükröződéscsökkentő réteggel kombinálva elérhető.

 

 

Sensity: a Hoya legújabb, forradalmi fényresötétedő lencséje

Kényelmes látás minden fényviszonyok között!

A Hoya legújabb fejlesztésű, intelligens fényresötétedő lencséi kényelmes látást biztosítanak minden fényviszony esetén, anélkül, hogy Önnek váltogatnia kéne egy hagyományos szemüveget és egy napszemüveget!
A Sensity lencsék kültéren pillanatok alatt besötétednek, míg beltéren gyorsan kivilágosodnak és tökéletes átlátszóságot érnek el, úgy, hogy közben mindvégig 100% UV-védelmet biztosítanak viselőjüknek.

 

 

 


 

 

DriveWear: polarizált fényresötétedő lencse, kifejezetten autóvezetéshez kifejlesztve

A hagyományos fényresötétedő és polarizált szemüvegek gyakran cserbenhagyják az embert vezetés közben. A fényresötétedő lencsék például nem sötétednek be az autóban, hiszen a szélvédő meggátolja az ehhez szükséges UV sugárzást. S míg a polarizált napszemüveglencsék semlegesítik a vakító fénysugarakat, nem képesek alkalmazkodni a változó fényviszonyokhoz. A DriveWear lencsék azonban egy olyan forradalmi fejlesztési eljárással készülnek, amelynek köszönhetően mind a fényresötétedő, mind a polarizált szemüvegek előnyös tulajdonságaival rendelkeznek, lehetővé téve a polarizáció és a fotokromia egyetlen szemüveglencsében való megvalósulását.

 

 

 

 

Speciális szemüveglencsék:

  • Tartós autóvezetéshez speciális fényvédő lencsék
  • Dioptrizálható sportszemüvegek, úszószemüvegek, búvárszemüvegek (bifokális változatban is!)
  • Speciális horgász-szemüvegek

 

   

Üzletünk nyitvatartási ideje:

Hétfőtől - Péntekig: 9-18 óráig
Szombaton: 9-12 óráig

Termékkatalógus letöltése