Címünk:7400 Kaposvár, Berzsenyi utca 44.
Telefon: 06-82-510-480

Szemüveglencsék

 

 

 

Progresszív (multifokális) szemüveglencsék

Ismerősen hangzik? A betűk elmosódnak, különösen, ha rossz a megvilágítás. Hogy jól lássa, amit olvas, egyre távolabb kell tartania a szöveget a szemétől. A jelenség neve presbyópia, mely 40 éves kor körül jelentkezik mindenkinél. A presbyópia oka, hogy a szemlencse veszít rugalmasságából, ez azt jelenti, hogy a sugárizmokat jobban kell erőltetni a fókuszáláshoz, és ez nagyon fárasztja a szemet, valamint gyakran fejfájást is okoz.

Önnek azonban ebbe nem kell beletörődnie. A Hoya legmodernebb progresszív lencséi ötvözik a legfejlettebb technológiát és a viselési komfortot, valamint mindenkor optimális korrekciót biztosít. A Hoya progresszív lencse visszaadja Önnek a fókuszált látás élményét.

 

A progresszív lencse a dioptria átmenetének köszönhetően mind a távoli, mind a közeli, mind a köztes távolságra megfelelő látást biztosít. Kül- és beltéri használatra is alkalmas, fényre sötétedő változatban is elérhető. A megszokást a dioptria átmenet jellege segíti, a korszerű lencsék egyénre szabottan készülnek, a lencse egyénre szabásához speciális jelölő programot, videocentírozó berendezést használunk (Hoya VisuReal).

 

 

 

Hoya progresszív lencsecsalád

 

     100% - ban személyre szabott szemüveglencse

 

A MyStyleV+ szemüveglencse  korlátlan tervezési variációban kapható, így a személyre szabott szemüveglencse fogalmát egy még magasabb szintre emeli. A viselő egyéni sajátosságait és életstílusát 100% - ban figyelembe véve, a legmodernebb eljárások alkalmazásával készül; biztosítva a megerőltetés nélküli fókuszálást minden távolságba és tökéletes  mélységészlelést, stabil látómezőt az élet minden meghatározó pillanatában.

 

A fenti információk birtokában a Hoya egy olyan távoli, közép-távoli és közeli zónával rendelkező szemüveglencsét gyárt majd Önnek, amelyet tökéletesen az Ön vizuális igényeire szabtak!

 

 

  

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Kiemelkedő teljesítményű prémium multifokális szemüveglencse

 

 

A LifeStle3 az Ön igfényei alapján készül, prémium technológiák felhasználásával. Három különböző típusban érhetőek el amelyek mindegyike különböző vizuális igényeknek tesz eleget. Így különböző életstílusú szemüvegviselők számára jelenthetnek vizuális megoldást.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

  Élvezze a Balansis multifokális lencse által nyújtott kényelmet!

 

 

A Balansis is a Hoya új multifokális szemüveglencséje, amely kényelmes látást és stabil képérzékelést biztosít minden élethelyzetben.

 

 

 

  

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

  Tapasztalja meg a látás szabadságát!

 

 

Életkorunk előrehaladtával a szemünk egyre nehezebben tud alkalmazkodni a különböző távolságokhoz. Emiatt sokat hunyorgunk és egyre távolabb kell tartanunk a könyvet, újságot ahhoz, hogy élesen lássunk. Az olvasási nehézségek megnehezítik az aktív életmódot; a különböző távolságokra használt szemüvegek cserélgetése pedig kényelmetlen lehet. A Hoya Daynamic egy modern progresszív lencse, amely sokkal nagyobb vizuális kényelmet biztosít, mint az olvasószemüvegek és a hagyományos progresszív lencsék.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Beltéri és munkaszemüveg-lencsék

A progresszív lencsékhez hasonlóan dioptria átmenettel, de sokkal szélesebb optikai csatornával készülnek, melyek közeli és köztes távolságban történő munkavégzéshez ideálisak.

 

A Hoya beltéri szemüveglencséket a legújabb ergonómiai megoldásoknak megfelelően tervezték irodai munkához, illetve egyéb beltéri munkavégzéshez. Ezen kívül minden olyan (professzionális) tevékenységhez is illenek, amely éles látást igényel közeli és különböző közbenső távolságokra egyaránt.
A beltéri lencsék extra támogatást nyújtanak Önnek, és kényelmes, nyugodt látást biztosítanak.

 

 

 

 

 Személyre szabott szemüveglencse beltéri munkavégzéshez

 

 

A WorkStyle V+ a Hoya exkluzív beltéri szemüveglencséje. A három tervezésben kapható WorkStyle V+ szemüveglencsék a vásárló személyes munkakörülményeinek és szemüveg viselési szokásainak figyelembevételével kerülnek kialakításra. Tökéletes megoldást jelentenek az irodai és egyéb beltéri munkát végző személyek számára, mivel optimális mélység- és szélességészlelést biztosítanak mind közelre, mind középtávolságra.


     

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egyfókuszú lencsék

 

Nulux iDentity V+: Exkluzív egyfókuszú szemüveglencse, amely a szemüvegviselők egyedi vizuális igényeinek megfelelően, személyre szabottan kerül kialakításra. Tökéletes látást biztosít minden irányba, miközben páratlan vizuális élességet nyújt a lencse teljes felületén, további előnye, hogy a legszélesebb torzításmentes látómezőt biztosítja.

 

 

 

Nulux EP (dupla aszférikus): A FreeForm alapelv figyelembevételével kalkulált és gyártott szemüveglencse. Tökéletes látást biztosít minden irányba, és teljes mértékben alkalmazkodik a modern és aktív életvitel igényeihez.

 

Nulux Active (aszférikus): Olyan aszférikus kialakítású lencse, mely segíti idegrendszerünket a közeli alkalmazkodásban, így a közeli tevékenységgel töltött  hasznos időtartam meghosszabbodhat, anélkül, hogy szemfáradtságot, fejfájást, kimerültséget éreznénk. Kiegyensúlyozott látást biztosít minden irányba és távolságra.

 

     

 

Nulux (aszférikus): Hagyományos egyfókuszú megoldás, mely alacsony dioptriaérték esetén javasolt. Tiszta látómezőt biztosít a lencse középpontjában, azonban a lencse széli részei felé a torzítás mértéke nő, különösen cylinder esetén. Esztétikusabb megjelenést biztosít, mivel a lencse vékonyabb, és kevésbé nagyítja vagy kicsinyíti a szemet.

 

Hilux (szférikus): Hagyományos egyfókuszú megoldás, mely alacsony dioptriaérték esetén javasolt. Tiszta látómezőt biztosít a lencse középpontjában, azonban a lencse széli részei felé a torzítás mértéke jelentősen nő.

 

Szemüveglencse rétegek

 

A lencse tartósabb és kényelmesebb viselését segítik a lencse felületén kialakított rétegek:

- karcmentesítő réteg

- tükröződésmentesítő (antireflex) réteg

- páramentesítő réteg

- vízlepergető réteg

- fényresötétedő réteg (autóban is!)

- a digitális eszközök által kibocsátott kék fényt semlegesítő réteg

 

Hoya Hi-Vision LongLife, a világ legtartósabb tükröződéscsökkentő rétege!

A Hoya legellenállóbb, prémium tükröződésmentesítő rétege. Tartós víz- és szennyeződéstaszító hatás, tökéletes tükröződésmentesség

 

 

          

 

BlueControl: extra kényelem a digitális világban

A Hoya BlueControl egy olyan forradalmi felületkezelés, amely semlegesíti a digitális eszközök képernyője által kibocsátott kék fényt, és így megelőzi a szem megerőltetését és a szemfáradtság kialakulását.

A BlueControl a világ legellenállóbb felületkezelésével, a Hi-Vision LongLife tükröződéscsökkentő réteggel kombinálva elérhető.

 

 

Sensity: a Hoya legújabb, forradalmi fényresötétedő lencséje

Kényelmes látás minden fényviszonyok között!

A Hoya legújabb fejlesztésű, intelligens fényresötétedő lencséi kényelmes látást biztosítanak minden fényviszony esetén, anélkül, hogy Önnek váltogatnia kéne egy hagyományos szemüveget és egy napszemüveget!
A Sensity lencsék kültéren pillanatok alatt besötétednek, míg beltéren gyorsan kivilágosodnak és tökéletes átlátszóságot érnek el, úgy, hogy közben mindvégig 100% UV-védelmet biztosítanak viselőjüknek.

 

 

 


 

 

DriveWear: polarizált fényresötétedő lencse, kifejezetten autóvezetéshez kifejlesztve

A hagyományos fényresötétedő és polarizált szemüvegek gyakran cserbenhagyják az embert vezetés közben. A fényresötétedő lencsék például nem sötétednek be az autóban, hiszen a szélvédő meggátolja az ehhez szükséges UV sugárzást. S míg a polarizált napszemüveglencsék semlegesítik a vakító fénysugarakat, nem képesek alkalmazkodni a változó fényviszonyokhoz. A DriveWear lencsék azonban egy olyan forradalmi fejlesztési eljárással készülnek, amelynek köszönhetően mind a fényresötétedő, mind a polarizált szemüvegek előnyös tulajdonságaival rendelkeznek, lehetővé téve a polarizáció és a fotokromia egyetlen szemüveglencsében való megvalósulását.

 

 

 

 

Speciális szemüveglencsék:

  • Tartós autóvezetéshez speciális fényvédő lencsék
  • Dioptrizálható sportszemüvegek, úszószemüvegek, búvárszemüvegek (bifokális változatban is!)
  • Speciális horgász-szemüvegek

 

   

Üzletünk nyitvatartási ideje:

Hétfőtől - Péntekig: 9-18 óráig
Szombaton: 9-12 óráig

Termékkatalógus letöltése